Παιδικό Τμήμα – Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Την εμπιστοσύνη, την εξωστρέφεια, τη φαντασία και τον μουσικό ρυθμό δουλέψαμε με τους μαθητές του παιδικού τμήματος το Σάββατο που μας πέρασε.

Αρχικά, οι μαθητές περπάτησαν μαζί, κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου και κοιτώντας ο ένας τον άλλο στα μάτια, κάνοντας παράλληλα διάλογο. Μέσα από τη σωματική, την οπτική και τη λεκτική επαφή, έμαθαν να νιώθουν άνετα με τον εαυτό τους και τους άλλους και να αναπτύσσουν μεταξύ τους μια σχέση εμπιστοσύνης.

Στη συνέχεια, μέσα από ασκήσεις εξωστρέφειας, κλήθηκαν να «ανοίξουν» τον λόγο τους και να μιλήσουν δυνατά και καθαρά, ακούγοντας τη φωνή τους, αντιμετωπίζοντας τη συστολή τους και ενισχύοντας την παρουσία τους στον χώρο.

Το μάθημα συνεχίστηκε με ασκήσεις φαντασίας, μέσα από τις οποίες τα παιδιά ζωντάνεψαν τους χαρακτήρες του φεγγαριού και των αστεριών και ολοκληρώθηκε με ασκήσεις μουσικού ρυθμού, μέσα από τον χορό και το τραγούδι.

Σε αυτόν τον κύκλο, μαθαίνουμε να εμπιστευόμαστε, να ανοιγόμαστε, να καλλιεργούμε τη φαντασία μας και να κινούμαστε στον ρυθμό! Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα!